Natta e over

Roar Dons

 

Last ned pressebilder og album og single cover her. Foto: Marius Fiskum.

Musikk på nordnorsk.

Roar Dons har en variert bakgrunn som sanger og gitarist. Han startet som aktiv musiker som 12-åring og har siden spilt konserter både i Norge og utlandet. I voksen alder var han medlem i vokalgruppa Plagiacci med utallige live- og tv-opptredener. I 2014 gjenopptok Roar sin musikkarriere, som resulterte i 3 utsolgte konserter og et Live-album. 10. oktober 2017 lanserer han albumet «Natta e over» med ny musikk på nordnorsk.

Bakgrunn

Roar Dons har en variert bakgrunn som sanger og gitarist. Han debuterte allerede som 12-åring med sang, gitar og munnspill. Roar var med i flere band i ungdomsårene, og ble kåret til Bymester som vokalist for rockeband i Tromsø i 1967 – med Pussycats som dommere. Som ung mann reiste han rundt som gatemusikant i Europa og spilte bl.a aktivt på klubber i Berlin. I voksen alder deltok han som en av fire medlemmer i vokalgruppa Plagiacci med utallige live- og tv-opptredener.

Roar la en periode musikkarieren på hylla for å fokusere på andre aktiviteter, men musikken har alltid vært en viktig del av Roars liv. I 2014 ble Roar Dons utfordret til å gjenoppta musikkarieren og holde en konsert i Tromsø. Resultatet ble en utsolgt konsert 2. juni 2014 og et Live-album fra konserten, samt flere spillejobber lokalt. Oppvåkningen i 2014 førte til at Roar Dons endelig er aktiv musiker igjen på flere fronter.

 

Album  10.10.2017

Våren 2017 har Roar tilbrakt i studio og spilt inn ny egen musikk – på nordnorsk. Musikken er utviklet i samarbeid med Kjetil Holmstad-Solberg og den amerikanske musikeren John Wright, og gjendiktet til nordnorsk av Ragnar Olsen. Lars Sandness (bedre kjent som Poppa-Lars fra Tungtvann) står for miksingen.

Musikken er en blanding mellom jazz og pop, og appellerer til et voksent publikum med sans for gode tekster på norsk. Samarbeidet med Ragnar Olsen har vært meget viktig for uttrykket og resultatet på de 10 sangene som er spilt inn.

Albumet har fått tittelen «Natta e over» og lanseres som LP og CD, samt digitalt 10. oktober 2017. Første singel, med samme tittel «Natta e over», slippes 10. september 2017. Høsten 2017 skal Roar Dons å turnere i Nordland, Troms og Finnmark.

 

Medvirkende

– Kjetil Holmstad-Solberg (kjent fra Violet Road) – produsent

– John Wrigt – amerikansk låtskriver

– Ragnar Olsen – (kjent nordnorsk dikter, oversetter og visekunstner) gjendiktning til nordnorsk

– Lars Sandness – (Poppa Lars fra Tungtvann) – miks

– Jonny Sjo (kjent fra D’Sound) – bass

– Håkon W. Skog Erlandsen – co-produsent og saksofon

– Mikael Pedersen Jacobsen – trommer/perkusjon

– Ida Karoline Nordgård – bass

– Håkon Rundberg (Violet Road) – keyboard

– Frode Larsen (The band called Oh!) – co-produsent og kor

– M.fl.

 

Single

Natta e over  01.09.2017

Første singel fra albumet med samme navn.

 

Vær med mæ no   15.09.2017

Handler om lengsel og overtalelse til å bli.

 

Planeta  01.10.2017

Låta handler om fremmedfrykt, miljø, hvor lite vi mennesker gjør for å løse de store oppgavene verden står overfor osv. Karoline Dons gjesteartist. Karoline har studert to år ved musikal-linjen på ”Kulturama” i Stockholm, og er nå student på musikal-linjen på ”Artisten” – ved Universitetet i Gøteborg.

 

Pressebilder og albumcover

Last ned pressebilder og album og single cover her. Foto: Marius Fiskum.

 

Men no når natta e over
Og dagen e ny
Kan de veian vi tar få
lede oss vill eller føre oss hjem
Frem tel i mårra

iTunes: http://apple.co/2wLsbsG
Spotify: http://spoti.fi/2ePhMEy
Apple Music: http://apple.co/2ww0SCl
Tidal: http://bit.ly/2gslsfl
Deezer: http://bit.ly/2xFtrO0

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre