Endelig Jul igjen

2021 har vært et produktivt år for Roar Dons! I september ga han ut sitt 3.soloalbum «Videre», og fredag 19. november er Roar Dons klar med albumet «Endelig Jul igjen». På albumet er det fem helt nye julesanger og fem klassikere i ny drakt. Og med på den ene klassikeren bidrar også Mari Boine!


Hva sier Roar Dons selv om sitt nye julealbum?

Det var med stor ærefrykt jeg gikk i gang med arbeidet med julealbumet mitt. Advent og jul er jo en meget spesiell tid fylt av tradisjon, og de fleste hører på de samme tradisjonelle julesangene og julealbumene år etter år. Hvordan vil nye julesanger bli tatt imot?

Jeg gjennomførte 2 julekonserter på The Edge i Tromsø i desember 2020 hvor jeg fremførte både norske og amerikanske juleklassikere – det var der drømmen om å lage et julealbum på norsk som også skulle inneholde ny egenskrevet julemusikk ble til. I den perioden var også min sønn Mathias, som til daglig er gitarist på musikalen «The Book of Mormon» i England, koronafast hjemme i Tromsø og han tente også på ideen om å skrive nye julesanger.

Resultatet ble et julealbum med 5 nyskrevne julesanger på norsk og 5 «klassikere» som ble bearbeidet til norsk og til mitt eget uttrykk. 

For meg var det også helt fantastisk å få samarbeide med Mari Boine på en norsk og samisk versjon av klassikeren «Nordnorsk julesalme». Det er en sang som jeg er utrolig glad i, og Maris stemme og tilstedeværelse i låta gjør denne versjonen ekstra intens og aktuell.

Med meg på laget har jeg hatt mine gode samarbeidspartnere Kjetil Solberg og Mathias Dons som produsenter og låtskrivere og Ragnar Olsen som språk- og tekstvirtous. Sammen har vi skapt det VI mener vil bli et nytt julealbum som kan bli spilt år etter år fremover!  

Albumet slippes fredag 19. november på plateselskapet Galactic Park